Najnovšie recepty

DSC00183

Steak z lososa

Čas prípravy:36 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: Steak z lososa, Rukola, Červená cibuľa, Mini mozzarella, 1 menšia paradajka, Limetka, Olivový olej, Tymián, 2 čl cukru, 1/4 masla, Soľ, Čierne korenie,

Popis receptu:

Steak z lososa marinovaný v olivovom oleji s tymiánom, na čerstvej rukole, s mini mozzarellou a červenou karamelizovanou cibuľkou, kúskami paradajky a limetkou. Čo chutnejšie si môžeme priať?! Viac ...


20130303234141

Veľkonočná misa pre kupačov

Čas prípravy:120 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: 30 vajec, 2 litre plnotučného mlieka , 2 kávové lyžičky soli, 1 kávová lyžička cukru, petržlenová vňať alebo pažítka, hrozienka, Údená bravčová krkovička bez kosti Tauris,

Popis receptu:

Údenú bravčovú krkovičku bez kosti dôkladne opláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou a​necháme variť na miernom ohni. Údené mäso by sa malo variť tak dlho, koľko kíl váži. To znamená,​že ak mäso váži 1,5 kilogramu, budeme ho variť 1,5 hodiny. Uvarenú šunku potrieme olejom a dáme zapiecť do​rúry na pol hodinu. Viac ...


Krok28

Mazanica

Čas prípravy:30 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: 2 kg Údená bravčová krkovička bez kosti, 0,5 kg kyslá kapusta, 0,5 kg červená kyslá kapusta, 2 kg zemiaky, 1 kg údená klobása, 1 ks údené koleno, 80 g sušené huby, 0,5 kg údená slanina, 50 g sušené figy,

Popis receptu:

Obidve kapusty narežeme na menšie kúsky, aby neboli veľmi dlhé a potom ich vložíme do hrnca a​orestujeme. Pridáme bujónový vývar a osatné ingrediencie. Všetko ostatné vložíme do hrnca​v celku a varíme pomaly také cca:2 hodinky. Po uplynutí času vyberieme mäso, slaninky ,klobásy a nakrájame​ich na kúsky, ktoré vložíme do hrnca v ktorom je kapusta, huby ,figy a celé zemiaky. Všetko povaríme a​dochutíme. Viac ...


Krok27

Šunkovo-salámová obložená misa

Čas prípravy:30 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: 1ks pomaranč, 1 ks paprika, 1 ks lolo šalát, 1 ks paradajka, 1 ks uhorka, 1 ks pór, 150 g Bravčová šunka, 150 g Liptovská saláma,

Popis receptu:

Jednotlivé mäsové nárezy ozdobne poukladáme na misu, potom dozdobíme syrom, zeleninou, poprípade aj​ovocím, podľa chute. Kreativite sa medze nekladú. Dobrú chuť Viac ...


Krok26

Pečené kačacie prsia na mede

Čas prípravy:80 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: 1 kg kačacie prsia bez kosti, 100 ml olej, Soľ, Mleté biele korenie, 3 lyžice vínny ocot, 4 lyžice med, 400 ml pomarančová šťava, 4 klinčeky, 100 g sojové klíčky, 1/2 citrón, 40 g maslo, 1 lyžica škrobová múčka,

Popis receptu:

Umyté a osušené prsia osolíme a okoreníme. Na plechu rozohrejeme olej a vložíme prsia kožou nadol.​Pečieme v rúre na 200 °C asi 3 minúty. Mäso vyberieme, kožu zrežeme a vrátime späť do rúry na​ďalších 15 až 20 minút. Často otáčame. Kožu nakrájame na rezance alebo kocky a na panvici opečieme​dochrumkava. Viac ...


Krok25

Jeden kúsok nestačí

Čas prípravy:390 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: 10 dkg moravské mäso, 1 kura, 50g maslo, 1ks citrónová kôra, Sušený tymián, Zemiaky, Malá cvikla, Neolúpaný cesnak, Balzamiko, Olej, Rozmarín, Soľ,

Popis receptu:

Môžeme použiť kuriatko v celku alebo ho naporcovať ako som to urobila aj ja. Pripravíme si plnku, ktorá pozostáva z​nadrobno nakrájaného moravského mäsa , citrónovej kôry, masla a tymiánu. Plnku trochu osolíme,​najlepšie na koniec, keďže moravské mäso je celkom slané a pekne vymiešame. Vznikne nám​krémová hmota, ktorú plníme pod kožu kuriatka . Viac ...


Krok21

Záhorácke závitky

Čas prípravy:140 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: 1 cibuľa, 1 kg bravčového karé bez kostí, 4 ks domácej klobásy, 300 g kvasenej kapusty, Soľ, Mletá červená paprika, Mletá červená paprika, Čierne mleté korenie, Kúsok masla,

Popis receptu:

Bravčové karé nakrájame na tenšie plátky ( z kila cca 15 ks ). Mäso naklepeme, jemne posolíme a​rozložíme jeden plát vedľa druhého. Na každý dáme kvôpku kvasenej kapusty a kúsok klobásy. Viac ...


Pizza rožky

Čas prípravy:35 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: 500 g hladkej múky, 100 g masla, 250 ml mlieka, 20 g čerstvého droždia, 1 žĺtok, 1 čl soli, 200 g syru Eidam, 200 g šunky Tauris,

Popis receptu:

Hladkú múku preosejme, do stredu urobíme jamku, vylejeme trochu vlažného mlieka, pridáme rozdrobené​kvasnice a štipku cukru. Prikryjeme utierkou a čakáme, kým vzíde kvások. Potom pridáme tuk, žĺtok​rozmiešaný vo zvyšku mlieka, soľ a vypracujeme nelepivé, pevné cesto. Necháme vykysnúť aj​hodinku. Potom cesto vyvaľkáme a nakrájame na štorce 10x10cm. Viac ...


Kuracie soté a palacinkové rezance

Čas prípravy:40 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: 200 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 3 vajcia, Soľ, Čierne mleté korenie, 500 g kuracích pŕs, Zelená a žltá cukina, Paradajky, Cesnak, Chilli paprička, Kúsok zázvoru, 2 PL paradajkového pretlaku, Čerstvé bylinky (estragón, bazalka, petržlenová vňať, oregáno, ...), 1 ČL kajenského korenia, 100 g oravskej údenej slaniny,

Popis receptu:

Vajcia rozšľaháme v mlieku a po častiach pridáme múku, až nám vznikne hladké cestíčko,​pridáme koreniny a bylinky, necháme pol hodiny postáť a potom usmažíme palacinky. Každú palacinku​stočíme a nakrájame asi na 1cm široké závitky. Viac ...


Krok20

Plnené kuracie stehná

Čas prípravy:105 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie: 4 kuracie stehná, 200 g gazdovskej slaniny, 200 g mrkvy, 2 vajcia, 100 g hrášku, 100 g kukurice, Olej, Korenie na kurča,

Popis receptu:

Celé kuracie stehná upravíme tak, že z horného stehna odstránime kosť. Ostrým nožíkom najprv​odrežeme mäso okolo kĺbika a potom opatrne orezujeme mäso smerom dole až prídeme k dolnému kĺbu a ten buď​vykrútime, alebo opatrne prerežeme. Dostaneme tak stehno so spodnou kosťou a z vrchného stehna vznikne kapsa, ktorú​naplníme. Stehná osolíme aj zvnútra. Viac ...