RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

DSC1462

Domáca tlačenka

Čas prípravy:300 minút

Náročnosť:Priemerná

Ingrediencie:

1.5kg bravčového kolena

1 cibuľa

500ml vývaru

2kg bravčovej hlavy

1 kg bravčového jazyka

0.5kg bravčovej pečene

Masť

10 strúčikov cesnaku

Soľ

Mleté čierne korenie

Majoránka





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Dôkladne umyté koleno, jazyk a hlavu varíme vo vode do polomäkka. Potom ho odkostíme a jazyk ošúpeme. Nakrájame na drobné kocky. Vývar si necháme, ale odstránime z neho masť. 

Krok 2.

Pečeň nakrájame na väčšie plátky a sparíme horúcou vodou. Až potom ju nakrájame na malé kocky.

Krok 3.

Cibuľu nakrájame a speníme na masti. Dáme do väčšej nádoby spolu s nakrájaným mäsom aj pečeňou. Pridáme vývar, ochutíme cesnakom, korením, majoránkou a soľou. Poriadne premiešame.

Krok 4.

Zmes plníme asi do 3 obalov na tlačenku. Potom ich zaviažeme a varíme asi 1.5 - 2 hodiny. Potom tlačenky vyberieme, opláchneme a trochu popicháme, nech sa zbavia vzduchu. Necháme chladnúť.

Krok 5.

Pri chladnutí obraciame, aby všetky ingrediencie ostali rovnomerne rozložené.