RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

f

Francúzsky toast

Čas prípravy:10 minút

Čas pečenia:10 minút

Teplota:200°C

Náročnosť:Najľahšia

Počet porcií:4

Ingrediencie:

2 bagety

200g Oravskej slaniny

120ml javorového sirupu

100g masla





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Bagety nakrájame priečnym rezom a opečieme na masle do zlata.

Krok 2.

Oravskú slaninku poukladáme na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.

Slaninka musí byť nakrájaná na trošku hrubšie plátky, aby sa celkom nespiekla.

Prikryjeme ju ďalšou vrstvou papiera a zaťažíme ešte jedným plechom, aby sa nekrútila.

Krok 3.

Podávame s javorovým sirupom, do ktorého namáčame toastíky a zajedáme slaninkou.

Krok 4.

Táto netradičná kombinácia sladkého so slaným je výborným štartom nového dňa a je to tradičný francúzsky pokrm.