RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Krok25

Jeden kúsok nestačí

Čas prípravy:200 minút

Čas varenia:190 minút

Náročnosť:Priemerná

Počet porcií:2

Pomôcky:plech, nôž, varecha

Ingrediencie:

10 dkg moravské mäso

1 kura

50g maslo

1ks citrónová kôra

Sušený tymián

Zemiaky

Malá cvikla

Neolúpaný cesnak

Balzamiko

Olej

Rozmarín

Soľ





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Môžeme použiť kuriatko v celku alebo ho naporcovať ako som to urobila aj ja.

Pripravíme si plnku, ktorá pozostáva z nadrobno nakrájaného moravského mäsa , citrónovej kôry, masla a tymiánu. Plnku trochu osolíme, najlepšie na koniec, keďže moravské mäso je celkom slané a pekne vymiešame. Vznikne nám krémová hmota, ktorú plníme pod kožu kuriatka .

Krok 2

Medzi tým si dám na pár minút predvariť zemiačiky s citrónom. Vymastíme si plech a poukladáme naň kuriatko, predvarené zemiačky (môžem posypať rozmarínom a tymiánom ). Cviklu, ktorú sme zabalili do alobalu, poliali olivovým olejom, balzamikom , osolili a môžeme dať piecť.

Pečieme asi 1 a pol hodinky a jedlo sa môže podávať, želám dobré chutnanie :0)