RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Fotolia41957816XS

Kapustnica s hríbami

Čas prípravy:180 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie:

0.5kg hovädzieho mäsa

1l vody z kyslej kapusty

2 hrste kyslej kapusty

3l vody

4 zrnká nového korenia

4 zrnká čierneho korenia

1 klobása

Soľ

Bobkový list

2 hrste sušených húb

4 väčšie zemiaky





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Do veľkého hrnca dávame postupne vodu, vodu z kyslej kapusty, klobásu a mäso, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a necháme variť asi 2 hodiny. Potom pridáme nakrájanú kyslú kapustu. 

Krok 2.

Sušené hríby namočíme do horúcej vody. Scedíme ich a dáme do kapustnice. Varíme ešte pol hodinu. 

Krok 3.

Nakoniec vyberieme z hrnca a pokrájame klobásku, osolíme podľa chuti a dovaríme asi 15 minút.

Krok 4.

Zemiaky nakrájame a varíme ich samostatne v inom hrnci. Do kapustnice ich pridávame až na tanieri podľa chuti.