RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Krok18

Karfiolíček

Čas prípravy:70 minút

Čas varenia:60 minút

Náročnosť:Ľahká

Ingrediencie:

1/2 kg bravčového karé

1 vajce

Hladká múka

Olej

15 dg gazdovskej slaniny

10 dg udeného syra

1 karfiol

Zemiaky

Kečup

Cibuľa

Soľ

Kari korenie

Čierne mleté korenie

Mletá červená paprika

Rasca





POSTUP PRÍPRAVY

Krok19

Krok 1

 

Karé naporcujeme, okoreníme, potrieme kečupom. Obalíme vo vajíčku a múke. Prudko opečiena na oleji. Vo výpeku opražíme na kocky nakrájanú slaninku a cibuľu. Pridáme opečené mäso, podlejeme vodou a dusíme. Zatiaľ si uvaríme karfiol. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Do výpeku dáme dve tretiny vareného karfiolu. Omáčku rozmixujeme a dáme do nej zvyšný karfiol. Dochutíme podľa chuti.
 
Mäso dáme zapiecť do rúry (nemusí sa), ja poukladám na mäso údený syr a pečiem asi 10 minút. Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zemiakovým pyré.