RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

kari klo

Kari klobása

Čas prípravy:35 minút

Náročnosť:Ľahká

Počet porcií:4

Ingrediencie:

8 klobás na grilovanie

1 cibuľa

Múka

2 lyžice vývaru

Bylinková soľ

2 lyžice paradajkového pretlaku

Korenie

Kari korenie

Cukor

Olej





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Grilovacie klobásy ugrilujeme, alebo opražíme na oleji. Potom ich necháme odležať. 

Krok 2.

Olúpeme cibuľu, nakrájame nadrobno a prudko opražíme na panvici. Nakrájanú a opraženú cibuľu poprášime múkou, aby sa na ňu naviazali ostatné ingrediencie. Potom pridáme na panvicu paradajkový pretlak, pridáme vývar (príp. vodu) a necháme variť.

Krok 3.

Ochutíme kari korením, čiernym korením, bylinkovou soľou a štipkou cukru. Nakrájame odležané klobásy a pridáme do hotovej zmesi. 

Krok 4.

Ako prílohu podávame pečivo, prípadne zemiakové hranolčeky. „Nemecké národné jedlo“ sa najlepšie hodí s vychladeným kvasinkovým pivom.