RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Kuracie soté a palacinkové rezance

Čas prípravy:10 minút

Čas pečenia:30 minút

Náročnosť:Ľahká

Ingrediencie:

200 g hladkej múky

500 ml mlieka

3 vajcia

Soľ

Čierne mleté korenie

500 g kuracích pŕs

Zelená a žltá cukina

Paradajky

Cesnak

Chilli paprička

Kúsok zázvoru

2 PL paradajkového pretlaku

Čerstvé bylinky (estragón, bazalka, petržlenová vňať, oregáno, ...)

1 ČL kajenského korenia

100 g oravskej údenej slaniny




POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Vajcia rozšľaháme v mlieku a po častiach pridáme múku, až nám vznikne hladké cestíčko, pridáme koreniny a bylinky, necháme pol hodiny postáť a potom usmažíme palacinky. Každú palacinku stočíme a nakrájame asi na 1cm široké závitky.

Krok 2

Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, polejeme olejom, okoreníme kajenským korením a necháme chvíľu marinovať.

Krok 3

Cukinu nakrájame na kocky, zázvor na tenké pásiky, chilli papričku zbavíme jadierok a nasekáme, cesnak nožom na plocho rozdrvíme a posekáme, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, vnútro vyberieme a mäsitú dužinu nakrájame na drobno a ešte čerstvé bylinky oregáno, bazalka, estragón a petrželka, alebo sušené.

Krok 4

Na oleji opražíme na kocky nakrájanú slaninku, pridáme  kuracie prsia, chilli, cesnak, zázvor a krátko orestujeme. Pridáme cukinu, paradajky a nakoniec bylinky, všetko spolu orestujeme. Cukina pustí trochu šťavy, tú necháme vydusiť a na záver pridáme 1-2 PL paradajkového pretlaku. Na záver ochutnáme a ak treba dosolíme. Podávame posypané syrom.