RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Miniroládky z kuracieho mäsa

Čas prípravy:80 minút

Čas varenia:30 minút

Náročnosť:Priemerná

Počet porcií:2

Ingrediencie:

Kuracie prsia

Tauris párky

Vajíčka

Špenátový list

Cibuľa

Plátkový syr

Zmes korenia

Soľ

Zemiaky

Mladá cibuľka

Horčica

Korenie na americké zemiaky





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Kuracie prsia rozrežeme a rozklepeme zhruba na obdĺžnik. Na dosku si natiahneme fóliu, na fóliu nasypeme trochu soli a zmes korenia.  Na to položíme plátok mäsa - toto platí pre všetky rolky, odlišné sú iba náplne. 1. náplň - Na plátok mäsa dáme horčicu a plátok šunky, plátok syra, do stredu hrubší plátok mrkvy, priečne po dĺžke rozkrojený párok. 2. náplň - Z cibule, vajíčok a párkov si spravíme praženicu + dochutíme podľa seba, tou potom plníme plátky kuracieho mäsa. 3 náplň - Na plátok mäsa dáme šunku, čerstvý špenát, trochu korenia a tvrdý syr. Pomocou fólie tuho zavinieme, na koncoch fóliu zatočíme ako salónku a zaviažeme špagátikom

Krok 2

Ako druhý krok si pripravíme zemiaky. Umyjeme ich aj so šupkou, nakrájame na väčšie mesiačiky, pridáme k nim mrkvu, dosolíme a okoreníme korením "americké zemiaky".

Krok 3

Rolády spolu so zemiakmi uložíme do parného hrnca a paríme 35 minút.

Krok 4

Rolády opatrne vyberieme a odstrihneme fóliu tak, aby sme šťavu ktorá je vo vnútri zachytili do kastróla. Túto šťavu necháme prevrieť, prípadne ju dochutíme a poslúži nám na poliatie rolád pri podávaní.

Kuracie rolády sa dajú použiť aj na studeno ako súčasť studených mís.