RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Paella0

Paella

Čas prípravy:40 minút

Náročnosť:Najľahšia

Počet porcií:4

Ingrediencie:

2 až 3 hrnčeky dlhozrnnej ryže

4 kuracie stehná

400g morských plodov

2 lyžice olivového oleja

1 veľkú červenú papriku

1 lyžicu petržlenovej vňate

1 veľkú cibuľu

2 strúčiky cesnaku

4 hrnčeky kuracieho vývaru

1 hrnček mrazeného hrášku

1 lyžičku kurkumy (prípadne korenia paella)

Horská klobása

Soľ





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Vezmeme ryžu a premyjeme si ju. Potom ju namočíme do studenej vody asi na desať minút. 

Krok 2.

Kuracie stehná si vykostíme a dáme preč z nich kožu. Pokrájame si ich na kúsky, tak veľké ako chcete. Opečieme na 1 lyžici olivového oleja po dobu 2-3 minút. Dosť bude, kým vám to nezhnedne tak mierne. Ak nechcete mať olej na stehnách dajte ich odkvapkať na papierový obrúsok.

Krok 3.

Červenú papriku pokrájame a petržlenovú vňať nasekáme. Umyjeme morské plody.

Krok 4.

Osmahneme papriku, petržlen a morské plody veľmi krátko, asi tak minútku. 

Krok 5.

Cibuľu nakrájame na osminky. Na druhej lyžici olivového oleja ju ošmahneme do aby chytila sklenú farbu, pridáme prelisovaný cesnak, a potom už rýchlo (pozor, až vám nezhorí cesnak, to potom nie je nič moc) pridáme scedenú ryžu. Ešte chvíľku ju pražíme. 

Krok 6.

Pridáme kurkumu. Zalejeme štyrmi hrnčekmi kuracieho vývaru, ochutnáme a osolíme podľa potreby a chuti. Privedieme k varu a potom to raz zamiešame, znížime teplotu ohňa, prikryjeme a dusíme cca 8-10 minút. Na vrch ryže pridáme opečené kuracie mäso. Prikryjeme a dusíme ďalších 10 minút. 

Krok 7.

Nakrájame si klobásu a prichystáme hrnček mrazeného hrášku. Do hrnca pridáme na ryžu s mäsom aj udusené plody s paprikou, klobásku a hrášok. Prikryjeme a dusíme ešte chvíľu (desať minút). 

Krok 8.

Ak ste estéti a nie len jedáci, tak môžete dozdobiť jedlo ovocím, zeleninkou a prípadne aj mušľami, ktoré nájdete v skrini z minuloročnej dovolenky. :)