RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Krok26

Pečené kačacie prsia na mede

Čas prípravy:50 minút

Čas varenia:30 minút

Teplota:200°C

Náročnosť:Najľahšia

Počet porcií:2

Ingrediencie:

1 kg kačacie prsia bez kosti

100 ml olej

Soľ

Mleté biele korenie

3 lyžice vínny ocot

4 lyžice med

400 ml pomarančová šťava

4 klinčeky

100 g sojové klíčky

1/2 citrón

40 g maslo

1 lyžica škrobová múčka





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Umyté a osušené prsia osolíme a okoreníme. Na plechu rozohrejeme olej a vložíme prsia kožou nadol. Pečieme v rúre na 200 °C asi 3 minúty. Mäso vyberieme, kožu zrežeme a vrátime späť do rúry na ďalších 15 až 20 minút. Často otáčame. Kožu nakrájame na rezance alebo kocky a na panvici opečieme dochrumkava.

Krok 2

Do pomarančovej šťavy pridáme ocot, med, klinčeky a nakrájaný citrón. Varíme na miernom ohni 10 minút. Zahustíme škrobovou múčkou, rozmiešanou v troche vody. Omáčku scedíme, chvíľu povaríme, pridáme klíčky, na zjemnenie maslo a nalejeme na tanier.

Krok 3

Upečené mäso nakrájame na plátky a naaranžujeme na omáčku s klíčkami. Môžeme preliať zvyškom omáčky. Vrch posypeme kúskami opraženej kože.