RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Krok20

Plnené kuracie stehná

Čas prípravy:60 minút

Čas pečenia:45 minút

Náročnosť:Priemerná

Ingrediencie:

4 kuracie stehná

200 g gazdovskej slaniny

200 g mrkvy

2 vajcia

100 g hrášku

100 g kukurice

Olej

Korenie na kurča





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Celé kuracie stehná upravíme tak, že z horného stehna odstránime kosť. Ostrým nožíkom najprv odrežeme mäso okolo kĺbika a potom opatrne orezujeme mäso smerom dole až prídeme k dolnému kĺbu a ten buď vykrútime, alebo opatrne prerežeme. Dostaneme tak stehno so spodnou kosťou a z vrchného stehna vznikne kapsa, ktorú naplníme. Stehná osolíme aj zvnútra.

Krok 2

Slaninu nakrájame na kocky, opečieme, pridáme hrášok, kukuricu, mrkvu a chvíľu restujeme, pridáme vajíčko a posekané bylinky. Osolíme, okoreníme a miešame, kým vajíčko nestuhne. Necháme vychladnúť. Touto plnkou naplníme stehná.

Krok 3

Stehná môžeme naplniť na hrubé "špalíky" nakrájanou mrkvou, gazdovskou slaninou, a pod.

Krok 4

Stehná zašijeme, osolíme, okoreníme a dáme piecť do vyhriatej rúry zakryté alobalom. Keď sú stehná mäkké, odokryjeme a necháme zapiecť.

Krok 5

Upečené stehná podávame so zemiakmi a šalátom, môžeme podávať aj studené.