RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Prosciutto e melone0

Prosciutto e melone

Čas prípravy:20 minút

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie:

Sladký melón (žltý)

Prosciutto (talianska zaúdená šunka)

Balzamikový ocot





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Melón nakrájame na pásiky podľa toho, aké veľké chceme podávať kúsky. Môžeme urobiť malé kúsky, ktoré budú ako jednohubky ale aj veľké mesiačiky, ktoré budú na tanieri ako predjedlo. Existuje aj špeciálny nástroj, s ktorým sa robia melónove guličky a vyzerá to super.

Krok 2.

Každý kúsok obalíme prosciuttom a ak sú to jednohubky, tak ich prepichneme špáradlom, aby sa lepšie naberali. Na záver ich pokvapkáme balzamikom. Podávame ako predjedlo alebo dezert.