RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Slepacia polievka0

Slepačia polievka

Čas prípravy:140 minút

Náročnosť:Priemerná

Ingrediencie:

Slepačie mäso

Koreňová zelenina

Voda

2 PL vegety

Petržlenová vňať

Rezance





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Očistené slepačie mäso vložíme do studenej vody a pomaly varíme asi 2 hodiny. Počas varenia pomocou sitka zbierame penu.

Krok 2.

Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu a vegetu.

Krok 3.

Keď je zelenina uvarená, vyberieme mäso. Oddelíme ho od kosti, pokrájame a dáme späť do polievky alebo ho použijeme na rizoto. Polievku odstavíme a pridáme nadrobno posekanú petržlenovú vňať.

Krok 4.

Do polievky pridáme aj osobitne uvarené rezance.