RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Fotolia42795393XS

Steak z bravčovej krkovičky a kurací špíz na letnom šalátiku

Čas prípravy:30 minút

Čas pečenia:15 minút

Teplota:220°C

Náročnosť:Ľahká

Počet porcií:6

Ingrediencie:

800g bravčovej krkovičky

600g vykostených kuracích stehien

20g hrubozrnnej morskej soli

30g čerstvého tymiánu

100ml olivového oleja

50g čerstvej jarnej cibuľky

50g cesnaku

10g zmesi korenia gyros

100g bielej cibule

120g baby špenátu

200g marhúľ

50ml olivového oleja

50g rukoly

10ml jablkového octu

20g morskej soli

10g medu





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 1,5 cm pláty, posolíme, preložíme na plátky nakrájaným ošúpaným cesnakom a čerstvým tymiánom.

Krok 2.

Necháme chvíľku odležať a zatiaľ si nakrájame kuracie stehná na pásiky, dáme ich do misky a posypeme korením gyros, soľou a pridáme aj trošku oleja. Premiešame tak, aby sa všetko rovnomerne spojilo a ponapichujeme na kovovú grilovaciu ihlu.

Krok 3.

Teraz môžeme pokvapkať olejom aj steaky a všetko dáme na rozpálený gril alebo panvicu s hrubým dnom. 

Krok 4.

Opekáme z každej strany podľa veľkosti mäsa a spôsobu tepelnej úpravy, nie však dlhšie ako 15 min.

Krok 5.

Zatiaľ si pripravíme šalátik : Olúpanú cibuľu nakrájame na plátky a mierne nasolíme, aby zmäkla a zbavila sa tak výraznej chute. Prebratý, osušený a umytý špenátik a rukolu zľahka zmiešame s cibuľou a na pásiky nakrájanými marhuľami, prípadne iným sezónnym ovocím alebo zeleniny podľa chuti.

Krok 6.

Nakoniec si urobíme jednoduchý dresing  tak, že zmiešame med, soľ a ocot a potom pridáme pár kvapiek oleja a dresing podľa chuti prelejeme cez šalátik.

Krok 7.

Nakoniec všetko pekne uložíme na tanier a s úsmevom podávame.