RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

st

Steak z bravčovej krkovičky s bylinkovým maslom

Čas prípravy:30 minút

Čas pečenia:10 minút

Teplota:220°C

Náročnosť:Ľahká

Počet porcií:4

Ingrediencie:

800g bravčovej krkovičky

Hrubozrnná morská soľ

Farebné celé korenie

Vetvička tymiánu

30g cesnaku

100 ml oleja

50g cesnaku na maslo

200g masla

Tymián

Pažítka

Petržlenová vňať

Soľ

Mleté čierne korenie





POSTUP PRÍPRAVY

gp8

Príprava bylinkového masla - krok 1.

Maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu, bylinky nadrobno nasekáme, pridáme ošúpaný cesnak, nastrúhanú citrónovú kôru, soľ a korenie.

gp9

Príprava bylinkového masla - krok 2.

Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom.

Maslo rozložíme na kuchynskú fóliu a stočíme do rolády.

gp10

Príprava bylinkového masla - krok 3.

Odložíme do chladničky, aby stuhlo tak, že sa po odbalení bude dať krájať na kolieska.

bk1

Príprava mäsa - krok 1.

Z bravčovej krkovičky si nakrájame asi 200g steaky a kto má rád môže mäso mierne naklepať cez fóliu, ale lepšie je ak je mäso kvalitné nenaklepávať, potom je mäso po upečení viac šťavnaté, hlavne ak máme steaky radi stredne prepečené.

Korenie si v mažiariku roztlačíme na drobnejšie zrnká a zmiešame so soľou.

bk2

Príprava mäsa - krok 2.

Rezne uložíme do misky, posypeme soľou s korením, nasekaným cesnakom a bylinkami.
Zalejeme olejom a necháme odpočívať.

bk3

Príprava mäsa - krok 3.

Ideálne je namarinovať si mäso deň dopredu, aby sa odležalo a chute z marinády sa lepšie rozležali.

bk4

Príprava mäsa - krok 4.

Steaky opekáme na grile z každej strany asi 3 až päť minút podľa toho, či ich chceme mať stredne prepečené alebo prepečené.

Podávame s bylinkovým maslom.