RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

DSC00183

Steak z lososa

Čas prípravy:30 minút

Čas pečenia:6 minút

Náročnosť:Najľahšia

Počet porcií:1

Pomôcky:panvica

Ingrediencie:

Steak z lososa

Rukola

Červená cibuľa

Mini mozzarella

1 menšia paradajka

Limetka

Olivový olej

Tymián

2 čl cukru

1/4 masla

Soľ

Čierne korenie





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Najprv si urobíme marinádu, na ktorú použijeme olivový olej, tymián, trošku soli a čierneho korenia a šťavu z polovice limetky. Všetko zmiešame a do marinády položíme lososa. Nádobu, v ktorej sa losos marinuje dáme na 3 hodinky odležať do chladničky.

Krok 2.

Na panvici si roztopíme maslo a lososa sprudka opečieme z oboch strán. Pečieme ho približne 3 minútky z každej strany. Na druhú panvicu pridáme 2 čajové lyžičky cukru, ktoré sme si predtým zmiešali s troškou vody, to aby sa nám na panvici cukor nepripálil. K tomu pridáme aj jednu polievkovú lyžicu výpeku z ryby a červenú cibuľku. Túto cibuľku spolu s výpekom a troškou cukrovej vody neustále miešame, kým sa nám voda vyparí a cibuľka sa skaramelizuje.

Krok 3.

Na tanier si dáme rukolu, na ktorú položíme lososa. Pridáme mini mozzarellky a karamelizovanú cibuľku. Ozdobíme to kúskami paradajky, plátkom limetky a kolieskami červenej cibuľky. Všetko to nakoniec pokvapkáme limetkou a olivovým olejom.

Dobrú chuť!