RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

unrol

Šunková roláda plnená vajíčkom a mäkkým syrom

Čas prípravy:60 minút

Čas pečenia:10 minút

Teplota:5°C

Náročnosť:Najľahšia

Počet porcií:15

Ingrediencie:

300g bravčovej šunky

400g syra eidam

350g taveného syra

100g kápie

5 vajec

200g masla

30g petržlenovej vňate

Soľ

Mleté čierne korenie





POSTUP PRÍPRAVY

unrol1

Krok 1.

Vajíčka uvaríme na tvrdo, pozor však aby dlhým varením nezozeleneli. Olúpeme ich a žĺtko oddelíme od bielka.

Maslo potrebujeme v konzistencii roztopené pri izbovej teplote.

Kápiu scedíme od nálevu a vňať nasekáme nadrobno.

unrol2

Krok 2.

Fóliu natiahneme na stôl a na ňu natiahneme ešte alobal. Stačil by aj alobal samotný, ale pri balení oceníme jednoduchšiu manipuláciu.

Plátky šunky rozložíme tak aby sa mierne prekrývali.

unrol3

Krok 3.

Plátky syra rozložíme na šunku tak, aby sa mierne prekrývali a pri tom nevytŕčal cez šunku.

unrol4

Krok 4.

Z masla, taveného syru, žĺtka, vňatky, soli a korenia vymiešame hladkú nátierku, ktorú rovnomerne rozotrieme po celej ploche rozloženého eidamu.

 

unrol5

Krok 5.

Bielko nakrájame na plátky, rozložíme pozdíž nátierky a rovnako urobíme aj s kápiou. 

unrol6

Krok 6.

Opatrne zrolujeme vznikajúcu roládu a dáme pozor, aby sme dovnútra nezabalili aj fóliu s alobalom.

unrol7

Krok 7.

...asi takto.

unrol8

Krok 8.

Potom stočíme do valca a konce zatočíme tak, aby roláda bola pevne stiahnutá. Uložíme do chladničky a necháme odpočívať minimálne 10 – 12 hodín.

unrol9

Krok 9.

Nakoniec fóliu odbalíme a nakrájane na plátky tenkým a ostrým nožom.

Túto roládu môžeme použiť ako samostatné predjedlo, alebo ako súčasť obloženej misy.