RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Šunková torta

Čas prípravy:60 minút

Náročnosť:Ľahká

Počet porcií:2

Ingrediencie:

2 ks toastový chlieb

3 ks nátierková maslo

150 g Liptovská saláma

3 ks vajíčka na tvrdo

3 ks zavárané uhorky

3 ks žltá, červená a zelená paprika

200 g Prémium šunka 150 g Bravčová klobása 150 g Malokarpatská saláma

1 ks hlávkový šalát

5 ks cherry paradajky

1 ks pór

Petržlenová vňať





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Dve nátierkové maslá rozmiešame s nasekanou Liptovskou salámou, uhorkami, vajíčkami a paprikami. Z týchto surovín vytvoríme hustejšiu pomazánku. Na tácku postupne naukladáme toastový chlieb, na ktorý vrstvíme rozmiešanú pomazánku. Tento postup opakujeme 3 - 4 krát. Druhý rad chlebíkov ukladáme v poradí tak ako tehly, aby sa rezy prekladali a aby celá torta držala pokope.

Krok 2

Vrchnú časť a boky natrieme pomazánkou a nakoniec celú tortu dozdobíme podľa fantázie. Ja na dozdobenie používam klobásu, šunku, salámu, pór, paradajky, hlávkový šalát a kučeravý petržlen.