RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Svieckova na smotane0

Sviečková na smotane

Čas prípravy:90 minút

Náročnosť:Ťažká

Ingrediencie:

600g hovädzej sviečkovice

50g údenej slaniny

Soľ

Mleté čierne korenie

40g tuku

1 cibuľa

150g koreňovej zeleniny

Mäsový vývar

1 bobkový list

2 zrnká nového korenia

40g hladkej múky

2,5dl kyslej smotany

Cukor

Citrónová šťava





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Odležanú sviečkovicu odblaníme, prešpikujeme prúžkami údenej slaniny,osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,opražíme v rozohriatom tuku zo všetkých strán a odložíme do tepla. 

Krok 2.

Na tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu,opražíme a podlejeme mäsovým vývarom. 

Krok 3.

Potom pridáme opražené mäso, bobkový list a celé nové korenie, prikryjeme a udusíme vo vyhriatej rúre do mäkka.

Krok 4.

Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou a povaríme 20 minút.

Krok 5.

Pripravenú omáčku pretrieme aj so zeleninou cez sito, pridáme smotanu a podľa chuti osladíme a okyslíme citrónovou šťavou. 

Krok 6.

Mäso pokrájame na plátky, uložíme na misu a polejeme omáčkou.