RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Fotolia37805354XS

Thajský wok s klobásou a farebnou paprikou

Čas prípravy:20 minút

Čas pečenia:10 minút

Teplota:200°C

Náročnosť:Ľahká

Počet porcií:6

Ingrediencie:

150g cibule

500g čínskej zeleninovej zmesi

300g bravčovej klobásy

300g farebnej papriky

2 vajcia

Sójová omáčka

Ustricová omáčka

Cesnak

Čerstvý zázvor

Soľ

50g Paradajkového pretlaku

Kryštálový cukor

Čerstvý koriander

100ml Kokosového mlieka

100ml rastlinného oleja

50g ryžového vína

Chilli paprička

700g dlhozrnnej ryže

Kari korenie

Kurkuma





POSTUP PRÍPRAVY

w1

Krok 1.

Do rozpálenej panvice na wok nalejeme olej, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a zázvor, chilli, kryštálový cukor,  papričku a pražíme do zhnednutia.

Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vínom a sójovou omáčkou, kurkumu a kari.

w2

Krok 2.

Zeleninovú zmes vysypeme do panvice, až keď omáčka vrie.

Pridáme vajcia a kokosové mlieko a soľ.

w3

Krok 3.

Bravčovú klobásu pozdĺžne rozkrojíme a šikmým rezom nakrájame na pásiky.

Klobásu opražíme zvlášť na grile, alebo na panvici, aby nám vytekajúca šťava z klobásky nezafarbila ryžu.

w4

Krok 4.

Pripravíme si ryžu tradičným spôsobom na pare, alebo v rúre.

Hotovú ryžu primiešame do omáčky so zeleninou.

Fotolia37805354XS2

Krok 5.

Nakoniec pridáme klobásu a na rezance nakrájanú čerstvú papriku.