RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Fotolia19515435XS

V jogurte marinovaný bravčový špíz

Čas prípravy:40 minút

Čas pečenia:20 minút

Teplota:200°C

Náročnosť:Ľahká

Počet porcií:4

Ingrediencie:

600g bravčovej krkovičky

200g cibule

150g červenej čerstvej papriky

50g kečupu

50g horčice

Soľ

Mleté čierne korenie

Čerstvý tymián

100ml bieleho jogurtu

100ml olivového oleja





POSTUP PRÍPRAVY

y1

Krok 1.

Krkovičku, cibuľu a papriku si nakrájame na väčšie kocky a pripravíme kovové ihlice.

y2

Krok 2.

Mäso, horčicu, kečup, soľ, korenie, olej a tymián dobre premiešame v miske, aby sa všetky ingrediencie spojili.

y3

Krok 3.

Na kovovú ihlu striedavo napichujeme cibuľu, mäso a papriku.

y4

Krok 4.

Hotové špízy potrieme z každej strany yogurtom a uložíme na grilovací rošt, alebo plech na pečenie.

Na grile za občastného otáčacia pečieme do mäkka asi 20 minút.

Ak špízy pečieme v rúre, nastavíme teplotu na 180°C a pečieme tiež asi 20 minút.

Fotolia19515435XS2

Krok 5.

Hotové špízy servírujeme na ihle, alebo môžeme mäso a zeleninu z ihly stiahnuť pre pohodlnejšiu konzumáciu.

Podávame zo zemiakmi a listovým šalátom.