RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

2

Žabky

Čas prípravy:90 minút

Čas pečenia:30 minút

Náročnosť:Ľahká

Ingrediencie:

1 kg polohrubá múka

0,5 l mlieko

1 kocka kvasnice

1 čl cukor

soľ

1 ks vajce

1 dcl olej

1 ks vajce na potretie

sezam

slnečnicové semiačka

hlávkový šalát

uhorka

Premiér morčacia šunka výberová Ipeľská klobása Malokarpatská saláma

nátierkové maslo

cherry paradajky

petržlenová vňať





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1

Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou, vajíčkom a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienka. Upečieme.

Po vychladnutí narežeme, potrieme pomazánkovým maslom a plníme : trochu šalátu, koliesko uhorky, koliesko klobásky (šunky), ¼ cherry paradajky a petržlenovú vňať.