RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Krok21

Záhorácke závitky

Čas prípravy:90 minút

Čas pečenia:50 minút

Teplota:180°C

Náročnosť:Ľahká

Ingrediencie:

1 cibuľa

1 kg bravčového karé bez kostí

4 ks domácej klobásy

300 g kvasenej kapusty

Soľ

Mletá červená paprika

Mletá červená paprika

Čierne mleté korenie

Kúsok masla





POSTUP PRÍPRAVY

Krok1 4

Krok 1

Bravčové karé nakrájame na tenšie plátky ( z kila cca 15 ks ). Mäso naklepeme, jemne posolíme a rozložíme jeden plát vedľa druhého. Na každý dáme kvôpku kvasenej kapusty a kúsok klobásy.

Krok2 3

Krok 2

Zvinieme ako španielske vtáčiky a poukladáme na husto do menšieho pekáča, jeden vedľa druhého.

Krok3 1

Krok 3

Posypeme jemne sladkou mletou paprikou a čiernym mletým korením. Podlejeme vodou, pekáč zakryjeme a dáme do rúry piecť asi na 30 minút. Potom pekáč odokryjeme a dopečieme ešte 15 minút.

Krok23

Krok 4

Na panvičke opečieme nakrájanú cibuľu, zalejeme ju výpekom z mäsa, necháme chvíľku prevariť, zjemníme maslom a túto šťavu nalejeme späť do pekáča na závitky, aby sa nevysušili.

Krok24

Krok 5

Hotové závitky šikmo nakrájame a podávame s varenými zemiakmi.