RECEPTY, S KTORÝMI SA RADI POCHVÁLITE

Zemiakove pirohy s udenym kuracim masom0

Zemiakové pirohy s údeným kuracím mäsom

Čas prípravy:30 minút

Čas pečenia:15 minút

Teplota:200°C

Náročnosť:Najľahšia

Ingrediencie:

400g varených olúpaných zemiakov

250g polohrubej múky

100g masla

300g údeného kuracieho mäsa

1-2 bielky

Soľ

Rasca

Tuk a múka na plech





POSTUP PRÍPRAVY

Krok 1.

Zemiaky nastrúhame, pridáme soľ, múku, maslo a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na 0.5cm plát. Vykrojíme štvorce cca 10x10 cm.

Krok 2.

Do stredu každého štvorca dáme údené mäso a prehneme do trojuholníka. Potrieme bielkom, posypeme rascou a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 15 minút pri teplote 200°C.